Bijna alle basisscholen in Epe doen vanaf dit voorjaar mee aan het programma Clean Wise, een initiatief van Circulus-Berkel en de gemeente Epe. Leerlingen gaan naast thuis ook op school afval scheiden. De feestelijke aftrap van dit initiatief vond plaats op woensdag 3 april op basisschool de Violier in Vaassen.

Op de vraag wie later graag chauffeur wilde worden op een vuilniswagen staken twee leerlingen hun vinger op. Dat leek hun namelijk wel gaaf. Deze leerlingen hielpen wethouder Erik Visser bij het uitpakken van de PMD-container met daarop een mooie sticker van Clean Wise. Vanaf nu kunnen de leerlingen van de Violier  hun plastic verpakkingen, blikjes en drankpakjes hierin kwijt. Deelnemende scholen  ontvangen een speciale raamsticker, die duidelijk maakt dat de school actief werkt aan gescheiden inzameling en afvalpreventie.

Op de website www.circulus-berkel.nl/cleanwise is meer informatie en materiaal te vinden. Zo is er een filmpje over afval scheiden, een kennisquiz en leuke kleurplaten voor de kleintjes in de klas.

12 04 Cleanwise

Bron:https://www.epe.nl/in-epe/nieuws_41625/item/afval-scheiden-op-school-net-zo-normaal-als-thuis_38224.html