Groep 8 van basisschool De Vlieten (De Lier) heeft de tweede prijs gewonnen in de E-waste race. Afgelopen maand zamelden diverse scholen in Westland en Flevoland kapotte elektrische apparaten of snoeren in. Er zijn maar liefst 22.754 items in totaal ingezameld door de leerlingen. De meeste apparaten zijn ingezameld door Windkracht 10 uit Emmeloord. Met een enorme eindsprint, meer dan 1500 apparaten op de laatste dag, zijn ze de winnaar geworden van de E-waste Race.
Ahmed Taihan en Aad Kamphorst feliciteerden namens de gemeente Westland de leerlingen van De Vlieten met hun tweede plaats. Door het inleveren van deze apparaten en snoeren kunnen belangrijke grondstoffen worden gerecycled. Zo wordt bijgedragen aan een schoner milieu.

De Vlieten

Elk jaar is er tussen de 20 en 50 miljoen ton elektronisch afval. Als je dat in een trein met containers zou zetten, zou de rij wagons zo lang zijn als de omtrek van de aarde! Als we niet zuinig zijn op onze grondstoffen voor elektronische apparaten, zijn deze over 40 jaar op. Nu wordt twee derde niet gerecycled, omdat het niet wordt ingeleverd. Lever dus uw oude elektrische apparatuur in bij de Milieustraat, dan worden ze gerecycled. Dit geldt voor alle apparaten, dus het maakt niet uit of je alleen een kabeltje hebt, telefoons, computers, beeldschermen of andere elektronische apparaten. Alle E-Waste dat opnieuw gebruikt kan worden helpt al!

Bron: Groep 8 De Vlieten zamelt oude elektrische apparaten in en wint tweede prijs!