EWAV

Van 17 november tot 25 november is het de EWAV (Europese Week van de Afvalvermindering). Deze week wordt iedereen in Europa uitgedaagd om acties te organiseren rondom afvalvermindering. Voor scholen die al bezig zijn met afvalvermindering (of dit graag willen) is dit een mooie kans om extra aandacht voor afval te vragen! Wil je meedoen? Bedenk dan een actie voor jouw school waarbij je afval gaat verminderen, hergebruiken of recyclen. Hieronder een paar ideeën:

Laat leerlingen filmpjes, posters of andere communicatiemiddelen ontwerpen over het belang van afval verminderen.

Afval verminderen:

• Schaf een watertappunt aan of stimuleer herbruikbare waterflesjes.
  • Zorg voor verduurzaming in je bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door minder papier te printen of door
    mokken te gebruiken in plaats van plastic bekers.

Afval hergebruiken

• Organiseer een inzameling van kleding, boeken, speelgoed of iets anders om te schenken aan een goed doel of vereniging.
  • Organiseer een ruilevenement of tweedehandsmarkt.
  • Bedenk een creatieve les waarin leerlingen met tweedehandsproducten iets nieuws maken.

Afval recyclen:

• Organiseer een tentoonstelling of informatiestand.
  • Start met afvalscheiding op school.
  • Organiseer een filmwedstrijd onder de leerlingen.
  • Organiseer een recycle workshop of wedstrijd.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als deelnemer? Kijk dan op www.ewwr.eu/nl.