Een afvalsoort waar weinig aandacht aan wordt besteed, is E-waste. Dit zijn elektronische apparaten die oud of kapot zijn. E-waste bevat hele waardevolle producten om te recyclen aangezien ze uit veel verschillende onderdelen bestaan die weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

e waste

De E-waste Race

Om ervoor te zorgen dat meer elektronisch afval gerecycled wordt, is de E-waste Race ontstaan. Een wedstrijd waar leerlingen van groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar opnemen om het meeste elektronische afval in te zamelen. Scholen kunnen zich aanmelden via de website van E-waste race en in hun omgeving aan de slag gaan.

Een mooie prijs voor de winnaar

Voor de groep die het meeste elektronische afval heeft opgehaald, is een mooie prijs ter beschikking gesteld. De winnaar mag namelijk met de hele klas op schoolreis naar Nemo! Dit is een science museum waar je onder andere proefjes kunt doen en je creativiteit kwijt kunt in de werkplaats.

E-waste aanbieden

Zit je niet in groep 6, 7 of 8, maar wil je toch wel graag je steentje bijdragen? Kijk dan eens goed rond in huis, misschien heb je achter in de kast nog een kapotte telefoon, printer of föhn liggen. Deze producten kun je aanmelden op de website. Daarna kies je een aantal momenten waarop de leerlingen langs mogen komen. Uiteindelijk kunnen de leerlingen zelf op de site kijken en selecteren op welk moment zij het elektronische afval komen ophalen.

Klik hier voor de lopende en aankomende E-waste races!