De laatste maanden van het schooljaar zijn aangebroken en dat betekent dat leerlingen in veel plaatsen in Nederland de avondvierdaagse lopen. Supporter voor Schoon roept iedereen op om er een Schone Avond4daagse van te maken. Als iedere wandelaar zijn afval onderweg niet laat vallen, maar het verzamelt in afvalbakken en -zakken, dan blijft er na het wandelevenement geen zwerfafval achter op de route. Help jij mee om jouw avondvierdaagse schoon te houden? Daar doe je de natuur en jezelf een groot plezier mee. Een écht feest voor iedereen!

supporter van schoon avond4daagse

Vier tips om de avondvierdaagse schoon te houden! 

1. Drinken in bekers of bidons

Heb je dorst onderweg? Neem water mee in een beker of bidon. Een kleine moeite, groot plezier!

2. Gezonde snacks in bakjes of trommeltjes

Van een lange wandeling krijg je natuurlijk ook best trek. Verpak daarom je snacks in bakjes of trommeltjes. Dat scheelt een hoop (zwerf)afval!

3. Verzamel afval onderweg

Bij veel Avond4daagsen worden er zakken uitgedeeld, waarin je je afval kunt verzamelen. Heb je zelf geen zak? Bewaar dan je afval voor de bakken die je tegenkomt of gooi je afval in de afvalzak van iemand anders.

4. Pak ’t op, neem ’t mee

Ligt er onderweg iets op de grond? Pak ’t op en neem ’t mee! Er is altijd wel iemand met een afvalzak in de buurt. Ook bij de finish staan afvalbakken waarin je je afval kunt gooien. 

Kijk voor leuke inspiratie voor een Schone Avond4daagse op de website van Supporter van Schoon.