Vrijdag 17 mei was het feest op basisschool De Sprenge in Emst. Leerlingen, ouders en leerkrachten vierden dat De Sprenge als 100e basisschool start met CleanWise, een programma voor afvalscheiding.

 

CleanWise

CleanWise is het programma voor afvalscheiding Afvalscheiding de sprengedat Circulus-Berkel heeft ontwikkeld. Vanaf dit voorjaar nemen bijna alle basisscholen in Epe eraan deel. Inmiddels is het heel gewoon geworden: afval scheiden op school doe je net als thuis. “Kinderen uit de bovenbouw zetten zelf de kliko’s aan de weg”, vertelt directeur Menno van de Vlekkert. Voor scholen is het belangrijk om waardevolle grondstoffen uit het restafval te houden. Dat is goed voor het milieu en scheelt in de kosten. Scholen die meedoen aan CleanWise zijn te herkennen aan een speciale raamsticker. Circulus-Berkel neemt deze scholen op in de inzamelroute.

Cadeautje en tentoonstelling

Wethouder Erik Visser bracht een cadeautje mee: een oranje container voor PMD-afval, mooi ingepakt en met een grote strik eromheen. Na het uitpakken ervan was er aandacht voor de tentoonstelling ‘plastic recyclen’. In de weken vóór de feestelijke start van CleanWise hadden de kinderen van De Sprenge kunstwerken gemaakt over dit thema. De tentoonstelling werd druk bezocht en vormde de afsluiting van een feestelijke dag.

 

Bron: Feestelijke start afvalscheiding op basisschool De Sprenge in Emst