Wil je als leerkracht aan de slag met het voorkomen en recyclen van afval? Kijk dan snel op de website van aan de slag met afval. Hier vind je allemaal gratis materialen, ideeën en inspiratie voor lessen en opdrachten. Nieuw is de gratis afvalkoffer voor basisscholen. Wil je er ook één voor jouw school? Word dan supporter van schoon!

Afvalkoffer boordevol opdrachten en tips

Op de website kan je als basisschool een actiecode aanvragen voor een afvalkoffer. Deze koffer zit boordevol leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer.

Spelenderwijs komen kinderen van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, sommige doe je in tien minuutjes, andere organiseer je in een middag. De activiteiten zijn leuk om te doen en werpen een verrassend licht op afval.

Wil jij ook zo’n koffer voor jouw school? Meld je dan als Supporter van Schoon door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt een speciale po-actiecode waarmee je de afvalkoffer gratis ontvangt. Kijk hier voor meer informatie.