Zaterdag 23 maart is het weer zover, de Landelijke Opschoondag! De lente is nog maar net begonnen en het lijkt alsof het even gedaan is met de vele regen. Perfecte omstandigheden om er samen op uit te gaan en Nederland een stukje schoner te maken!

Zwerfafval

Wanneer je van huis naar school fietst zie je het vast wel eens liggen; pakjes drinken, snoeppapiertjes en plastic flesjes. Al het afval dat niet in de afvalbak terecht is gekomen noemen we zwerfafval. In eerste instantie lijkt het misschien geen kwaad te kunnen om bijvoorbeeld een bananenschil buiten op de grond te gooien, maar wist je dat een bananenschil wel één jaar (!) blijft rondzwerven? En wanneer je een kauwgompje op de grond gooit, kan het wel 25 jaar duren totdat deze door de natuur is afgebroken. Doe je dit met een plastic flesje? Dan blijft deze oneindig liggen.

Meedoen

Het is dus erg belangrijk dat jij meedoet aan de Landelijke Opschoondag, want hoe meer mensen er meedoen hoe meer zwerfafval er wordt opgeruimd en hoe schoner ons land wordt. Op de website van Supporter van Schoon kun je jouw opschoonactie aanmelden. Wanneer je dit gedaan hebt mag je in de webshop gratis schoonmaakmaterialen bestellen en kun je aan de slag! Natuurlijk kun je ook aansluiten bij een opschoonactie bij jou in de buurt.

Doet jouw school ook mee aan de Landelijke Opschoondag? Wij zijn benieuwd! Maak een leuke foto van hoe goed jullie bezig zijn en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.