Het NMCX (centrum voor duurzaamheid) biedt scholen een belevenisprogramma waarmee leerlingen van 4 tot 12 jaar bewust worden gemaakt van de noodzaak van schone steden, dorpen en zeeën. Tijdens deze Let’s Do It Kids educatiedag gaat het voornamelijk om de beleving van de leerlingen, vandaar dat zij ook echt zelf aan de slag gaan!

Lets Do It Kids Zandvoort

Leerlingen van Mariaschool Zandvoort deden mee aan Let’s Do It Kids en dit was een groot succes. Naast het bijwonen van kindertheater en workshops gingen de leerlingen ook naar buiten om de omgeving van de school op te ruimen. Uiteindelijk hebben ze maar liefst 5710 stuks zwerfafval weten te verzamelen. Het afval dat werd gevonden zette de leerlingen ook aan het denken. Zo werden er namelijk verpakkingen van medicijnen gevonden, dat vonden de leerlingen erg gevaarlijk. Er zou maar een hond langslopen die het opeet!

Let’s do it kids bij jou op school?

Het programma van Let’s Do It Kids is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs en zal ongeveer een dagdeel duren. Deelname is gratis en gaat op volgorde van inschrijving. Aanmelden kan vanaf 27 mei t/m 21 juni 2019!