Om je te helpen bij het scheiden en voorkomen van afval op school bieden we diverse ondersteuningsmaterialen aan.

Afvaleducatie

Wil je in jouw lessen aandacht besteden aan afval, maar weet je nog niet hoe? Bekijk dan onze keuzewijzers hieronder voor een uitgebreid afval educatieaanbod. Download bijvoorbeeld het aanbod van gastlessen, excursies of creatieve lessen.

Mis je iets, wil je een gastles aanbieden of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stappenplan voor het voorkomen en scheiden van afval

Om je te helpen bij het voorkomen en scheiden van afval hebben we een stappenplan ontwikkeld. Doorloop de vijf praktische stappen om de huidige situatie in kaart te brengen, een ambitie en strategie vast te stellen en dit te vertalen naar projecten en programma’s. Ideaal voor als je nog niet weet hoe je precies moet beginnen, maar ook als je al goed op weg bent kan het helpen! Je kan namelijk gewoon de stappen doorlopen die voor jou nuttig zijn. 

Download stappenplan

Routeboek Schone school

Steeds meer scholen willen meer afvalscheiding en minder zwerfafval op en rond school. Dit vraagt om een gedragsverandering van leerlingen en medewerkers, maar dat gaat niet vanzelf! Gedragsverandering vraagt om slimme en effectieve maatregelen. Vanuit Afval op School bieden we verschillende tools aan om met gedrag aan de slag te gaan.

 Lees het routeboek, waarin we je helpen om gedragsverandering te realiseren op het gebied van afval.

Download Routeboek

Download checklist Routeboek

Presentatie gedragsverandering

Bekijk je liever een filmpje? In deze presentatie legt Anjo Travaille uit hoe scholen kunnen toewerken naar een Schone School.